Najnovije
Blog

Godišnjaci FK Partizan

  Poput engleskih klubova, kod kojih je izdavanje ovakvih brošura (takozvani „official handbook“) nešto bez čega se početak sezone ne može zamisliti, i FK Partizan štampa godišnjake. To su specijalne brošure sa osnovnim podacima o klubu, presekom klupske istorije i promocijom tima za narednu sezonu, uz portrete svih aktuelnih igrača.

Nažalost, iako su mnogi od ovih Partizanovih godišnjaka sjajnog kvaliteta, ostaje totalna misterija zašto su oni apsolutna nepoznanica za navijače „crno-belih“. Vrlo retko se mogu naći u prodaji u Partizanovom butiku, i umesto da se ponude Partizanovim navijačima, određen tiraž se podeli prijateljima kluba (što je sasvim u redu) dok ostatak leži po ćoškovima Partizanovih kancelarija. Još jedan dokaz koliko je Partizanov marketing decenijama daleko od ozbiljnog i modernog ustrojstva.

Ipak, da predstavimo ono što imamo. U pitanju su godišnjaci štampani od 1997/98 pa do danas. Imaju od 16-36 strana, mekog su poveza, u punom koloru i dvojezični, srpsko/engleski. Zahvalnost za ovaj post i pregled godišnjaka FK Partizan ide Dejanu Šunjki, stalnom saradniku bloga i jednom od urednika naše Facebook grupe i stranice.

Ako i Vi imate skeniranu naslovnu stranu nekog godišnjaka koji nije među ovima, slobodno nam je pošaljite i biće priključena uz postojeće fotografije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *