Najnovije
1981-1990ARHIVA SEZONAKup

Kup 1986/87

Trener: Nenad Bjeković

Partizan u Kupu Jugoslavije 1986/87:

Miloš Đelmaš 1/1, Nebojša Vučićević 1/1, Fahrudin Omerović 1/0, Bajro Župić 1/0, Miodrag Bajović 1/0, Vladimir Vermezović 1/0, Vlado Čapljić 1/0, Ljubomir Radanović 1/0, Srečko Katanec 1/0, Milko Đurovski 1/0, Admir Smajić 1/0, Milinko Pantić 1/0, Fadilj Vokri 1/0.

 

 

Rezultati FK Partizan u Kupu Jugoslavije 1986/87

Šesnaestina finala Kupa Jugoslavije, 13.8.1986, Kragujevac, Stadion u Šumaricama, 27.000 gledalaca, strelci:Vučićević 57`, Đelmaš  66`

Partizan: Omerović, Župić, Miodrag Bajović, Vermezović, Čapljić, Radanović, Đelmaš, Katanec (Vučićević), Đurovski, Smajić (Pantić), Vokri

"Sport"

*****

Stadion u Šumaricama je kao retko kada do ovog meča bio tako ispunjen – oko 27.000 navijača došlo je da gleda meč šesnaestine finala Kupa Jugoslavije između Radničkog i Partizana. Želeli su Kragujevčani da se uvere u kvalitet novog tima Partizana i da na delu vide „atomska“ pojačanja – Kataneca, Vokrija i Đurovskog. Umesto toga, videli su senzacionalnu pobedu domaće ekipe od 3-2! Radnički je poveo sa 2-0, Partizan je uspeo da izjednači, ali je autogol Čapljića presudio. Partizan je opet i po ko zna koji put, doživeo ozbiljan blam u ovom takmičenju. Uz svo poštovanje ekipi domaćina i Radničkom kao klubu sa zavidnom tradicijom, ipak su u tom momentu „crveni“ bili drugoligaši, a Partizan naš najjači tim.

Sezona tek što je počela, a „crno-beli“ su bili ozbiljno uzdrmani. Radnički se tako pridružio nizu drugoligaša koji su eliminisali Partizan iz Kupa Jugoslavije, a Partizanu je ostalo da čeka neku narednu priliku…uz ozbiljne frustracije svojih navijača, koji su tih godina već i pre sezone mogli unapred da upišu neuspeh u kup – takmičenju.

Kup Jugoslavije je u ovoj sezoni osvojio Hajduk, pobedivši Rijeku posle produžetaka, penala i spornih odluka sudije Zorana Petrovića, a kragujevački Radnički je dogurao do četvrtfinala.

One comment
  1. nerko 09

    Vlado Čapljić na kraju tragičar ovog meča. Jedna zanimljivost je, da se malo našalim, da dvadeset i više godina kasnije Kragujevčani kao da nisu zaboravili na Vlada, pa su mu ponudili trenersko mesto a on ih je u 2011. uveo u elitni rang. Kasnije zbog problema s licencom , nije ih vodio u Jelen Super ligi.Posle je čini mi se u sezoni 13/14 u Super ligi bio šef stručnog štaba Donjeg Srema.
    A tom Gođevcu koji je dao prva 2 gola na utakmici u istorijskoj pobedi za Radnički , kasnije se gubi trag.

    A mi smo morali sačekati sve do leta 1988. na početak pohoda na konačno osvajanje najmasovnijeg takmičenja u maju naredne godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *