Najnovije
1961-1970BlogKup

Kup 1960/61

Trener: Stjepan Bobek

Partizan u Kupu Jugoslavije 1960/61:

Milan Galić 2/2, Lazar Radović 2/1, Milutin Šoškić 2/0, Fahrudin Jusufi 2/0, Tomislav Kaloperović 2/0, Aleksandar Jončić 2/0, Velibor Vasović 2/0, Milan Vukelić 2/0, Vladimir Kovačević 2/0, Jovan Miladinović 1/1, Božidar Pajević 1/0, Velibor Milutinović 1/0, Velimir Sombolac 1/0, Bruno Belin 1/0, Joakim Vislavski 1/0, uz jedan autogol protivnika.

Rezultati FK Partizan u Kupu Jugoslavije 1960/61

Šesnaestina finala Kupa Jugoslavije, 10.12.1960, Beograd, Stadion JNA, 8.000 gledalaca, strelci: L. Radović  19.m, Miladinović 28.m, Jovanović (autogol) 74.m.

Partizan: Šoškić, Jusufi, Božidar Pajević, Kaloperović, Jončić, Vasović, Vukelić, Kovačević, Miladinović (Velibor Milutinović), L. Radović, Galić 

Radović i Miladinović su lepim golovima osigurali pobedu, ali pre i posle toga nismo mogli da uživamo u tempu navale "crno-belih". Galić bi samo s vremena na vreme pokušao da naglasi svoj reprezentativni kvalitet i - to je bilo sve.

...Slavljenik Pajević se oprostio od zelenog polja. Njega su u subotu ispratili sekretar Partizana Nenezić, omladinci i pioniri kluba, drugovi, i titogradski fudbaleri na čelu sa Vučekovićem i - iskrenim aplauzom 8.000 gledalaca. ("Sport")

Osmina finala Kupa Jugoslavije, 18.12.1960, Skoplje, Gradski stadion, 10.000 gledalaca, strelac: Galić 7.m, 54.m.

Partizan: Šoškić, Jusufi, Sombolac, Kaloperović, Jončić, Vasović (Belin), Vislavski, Kovačević, Vukelić, Galić, L. Radović

Još jedno iznenađenje! Jesenji šampion Partizan napustio je Gradski stadion u Skoplju pognute glave. Vardar je u drugom poluvremenu nadigrao goste i zasluženo pobedio. I to u igri kakva se odavno nije videla na stadionu u Skoplju. Igra je bila živa, naročito u drugom poluvremenu, kad je Vardar uspeo da postigne izjednačenje. Još življe i sa većom žestinom igralo se kada je Vardar poveo i kad su igrači Partizana nastojali da izjednače, a domaći da sačuvaju prednost. Sve u svemu, ovo je bila jedna od najuzbudljivijih utakmica koja će dugo ostati u sećanju ljubitelja fudbala u Skoplju. ("Sport")

*****

Decembar 1960. bio je rezervisan za utakmice šesnaestine i osmine finala Kupa Jugoslavije, odnosno Kupa Maršala Tita. Iako je u šesnaestini finala Partizan rutinski savladao drugoligaša, titogradsku Budućnost, poklekao je već na narednoj stepenici. U veoma uzbudljivoj utakmici, skopski Vardar bio je bolji od jesenjeg šampiona – Partizana, i slavio u Skoplju sa 3-2. Za utehu „crno-belima“, ekipa skopskog Vardara je te sezone i osvojila nacionalni kup, pobedivši u finalu varaždinski Varteks.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *