Najnovije
1981-1990ARHIVA SEZONAKup

Kup 1983/84

Trener: Miloš Milutinović

Partizan u Kupu Jugoslavije 1983/84:

Ranko Stojić 1/0, Miodrag Radović 1/0, Slobodan Rojević 1/0, Miodrag Ješić 1/0, Nenad Stojković 1/0, Ljubomir Radanović 1/0, Admir Smajić 1/0, Zvonko Živković 1/0, Kujtim Šalja 1/0, Zoran Dimitrijević 1/0, Dževat Prekazi 1/0, Sead Mašić 1/0.

 

Rezultati FK Partizan u Kupu Jugoslavije 1983/84

Šesnaestina finala Kupa Jugoslavije, 21.9.1983, Beograd, Omladinski stadion, 15.000 gledalaca

Partizan: Stojić, Radović (Mašić), Rojević, Ješić, Stojković, Radanović, Smajić, Živković, Šalja, Dimitrijević, Prekazi

"Sport"

 

*****

U Kupu Jugoslavije ništa novo i opet šok na startu – OFK Beograd je slavio na Karaburmi sa 1-0, i Partizan se oprostio od tog takmičenja porazom od drugoligaša. Navijači Partizana kao da su se od 1957. i poslednjeg trijumfa u ovom takmičenju navikli da su u kup takmičenju nedorastao rival. Ovim porazom nastavio se crni niz, a OFK Beograd se pridružio čačanskom Borcu, Galenici, Proleteru, Zagrebu…koji su kao drugoligaši uspevali da eliminišu „crno-bele“ iz kupa. Ove sezone bruka je bila tim veća jer je Partizan bio aktuelni šampion.

Ako je nekome bitno, trofej u ovom takmičenju za sezonu 1983/84 je osvojio splitski Hajduk po sedmi put, pošto je u finalu u dva meča bio bolji od Crvene zvezde (2-1, 0-0).

 

 

 

 

5 comments
  1. Sale

    Stojan Dončić otkriva da je najstariji član porodice Petar Dončić svojevremeno igrao za Partizan i Vardar fudbal, kao i da je Lukin otac Saša igrao za Slobodu iz Kraljeva.

    Da li je tačno ovo, da je igrao za nas ?

  2. cbnostalgija

    Ne, igrač sa tim prezimenom nikada nije igrao za seniorski tim Partizana. Možda je igrao za mlađe kategorije, ali to nismo u mogućnosti da proverimo.

  3. nerko

    Nista iznenadjujuce u tim godinama.Inace strijlac jedinog gola je bio kasnije igrac cigana milan ivanovic.Zanimljivo je da je Partizan,narednog ljetnjeg prelaznog roka 1984. godine ,prvi Mocin prelazni rok kao tehnicki direktor,htio dovesti ovog defanzivca,cak je po navodima stampe potpisana pristupnica, da bi se onda umijesali cigani, potpisao je ugovor za njih i sezonu 1984/85, proveo i dalje u OFKi.
    Podsjetilo me ovo mnogo kasnije, 2013 te godine,skoro pa slican slucaj sa desnim bekom OFK Beograda markom petkovicem, koji je navodno sve zavrsio sa nama, a onda potpisao za gurbete.
    Neka hvala takvim likovima, sto dalje od Partizana.
    Utisak sa one gornje slike iz Sporta , Goran Zelenovic tada napadac Ofke, teska Grobarcina,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *