Najnovije
1971-1980ARHIVA SEZONAKup

Kup 1970/71

Trener: Gojko Zec 

Partizan u Kupu Jugoslavije 1970/71: 

Ivan Ćurković 1/0, Branko Nadoveza 1/0, Miloš Radaković 1/0, Slobodan Petrović 1/0, Blagoje Paunović 1/0, Nikola Budišić 1/0, Svemir Đorđić 1/0, Borivoje Đorđević 1/0, Ilija Katić 1/0, Momčilo Vukotić 1/0, Radomir Antić 1/0, Nenad Bjeković 1/0, Miodrag Živaljević 1/0.

 

 

Rezultati FK Partizan u Kupu Jugoslavije 1970/71

Šesnaestina finala Kupa Jugoslavije, 11.11.1970, Kruševac, Stadion Napretka, 10.000 gledalaca

Partizan: Ćurković, Radaković, Nadoveza, S. Petrović, Paunović, Budišić, Đorđić, Borivoje Đorđević, Katić, Vukotić (Živaljević), Bjeković (Antić)

 

*****

Posle neuspeha u prethodnoj sezoni Kupa Jugoslavije, kada je Proleter posle izvođenja penala bio bolji od Partizana, „crno-beli“ su i u sezoni 1970/71 ponovili isti, crni scenario. Naime, Partizan je opet gostovao kod drugoligaša, ovog puta to je bio kruševački Napredak. I opet je u regularnom delu bilo 0-0, opet se Partizan ispromašivao, opet se išlo u produžetke, pa u penale. A tamo – opet je drugoligaš bio bolji od Partizana, koji je u tom momentu bio lider prvenstva! Da neuspeh bude veći, Partizan je u ovoj sezoni nacionalnog kup takmičenja eliminisan već na startu!

Način izvođenja penala bio je specifičan – prvo bi jedna ekipa izvela svih pet penala, a onda bi druga ekipa izvodila svojih pet jedanaesteraca. Napretkovi igrači su prvi krenuli sa penalima i svih pet puta bili precizni! Na igračima Partizana bio je težak zadatak, da budu isto toliko precizni. I već pri prvom izvođenju, Svemir Đorđić je pogodio prečku, i to je bio kraj takmičenja za Partizan! Tek da se ispoštuju pravila, i ostali fudbaleri Partizana koji su određeni za šuteve sa bele tačke prišli su svom zadatku, ali bolje da nisu…

Posle Đorđića, dva šuta Partizanovih fudbalera odlaze pored gola, jedan penal brani golman Napretka Milosavljević, a Bora Đorđević kao peti izvođač i ne želi da šutira! Piše se 5-0 za Napredak posle izvođenja jedanaestaraca.

To nije bio jedini udarac za Partizan te noći: mnogo tragićniji događaj desio se nekoliko sati posle utakmice, tek što se ekipa vratila iz Kruševca. Na beogradskom Dušanovcu u saobraćajnoj nesreći poginuo je akter ove utakmice, mladi fudbaler Partizana Branko Nadoveza.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *