Najnovije
2001-2010ARHIVA SEZONAKup

Kup 2002/03

Osmina finala, utakmica Partizan – Radnički (BG)

Trener: Ljubiša Tumbaković 

Partizan u Kupu Srbije i Crne Gore 2002/03:

Andrija Delibašić 3/2, Branko Savić 3/1, Zvonimir Vukić 3/1, Igor Duljaj 3/0, Danko Lazović 2/1, Branimir Bajić 2/0, Radiša Ilić 2/0, Saša Ilić 2/0, Ivica Iliev 2/0, Nenad Mišković 2/0, Ajazdin Nuhi 2/0, Radovan Radaković 2/0, Dejan Rusmir 2/0, Goran Trobok 2/0, Damir Čakar 1/2, Miladin Bečanović 1/0, Milivoje Ćirković 1/0, Vladimir Ivić 1/0, Dragoljub Jeremić 1/0, Albert Nađ 1/0, Dejan Ognjanović 1/0, Milan Stojanoski 1/0, Bojan Zavišić 1/0, Dejan Živković 1/0, uz 1 autogol protivnika.

Rezultati FK Partizan u Kupu Srbije i Crne Gore 2002/03

Šesnaestina finala Kupa SCG, 11.9.2002, Gradski stadion kraj Morave, 4.500 gledalaca, strelci: Savić 3’, Čakar 13’, 20’, Lazović 53’, Delibašić 69’, 72’

Partizan: Radaković, Savić, Mišković (Jeremić), Duljaj, Ognjanović, Bajić, Iliev, Trobok, Lazović (Delibašić), Vukić, Čakar (Rusmir)

Osmina finala Kupa SCG, 25.9.2002, Beograd, Stadion Partizana, 500 gledalaca, strelac: Šubert (autogol) 39’ 

Partizan: Radaković, Nuhi, Mišković, Duljaj, Savić, Stojanoski, Rusmir (R. Ilić), Trobok, Delibašić (Bečanović), Vukić, Lazović (S. Ilić)

 

 

 

Četvrtfinale Kupa SCG, 27.11.2002, Beograd, Stadion Partizana, 2.000 gledalaca, strelac: Vukić 81’ 

Partizan: R.Ilić, Zavišić (Ćirković), Savić, Duljaj, Bajić, (Živković), Nađ (Nuhi), Ivić, S. Ilić, Delibašić, Vukić, Iliev

"Glas javnosti"

******

U skladu sa promenom naziva državne zajednice, i nacionalni fudbalski kup je od ove sezone nosio ime Kup Srbije I Crne Gore, a ne više Kup Jugoslavije. Ipak, to Partizanu nije donelo ništa boljeg u odnosu na prethodnu sezonu u ovom takmičenju. Naprotiv, desila se skoro identična stvar – Partizan je eliminisan, kao i godinu ranije, u istoj fazi – u četvrtfinalu. Da neuspeh bude još bizarniji, Partizan je opet poražen od istog rivala – ekipe Železnika.

Ali, idemo redom. U šesnaestini finala Partizan je gostovao u Čačku, kod tadašnjeg drugoligaša Borca, i zabeležio ubedljivu pobedu od 6-1. U narednoj rundi, “crno-beli” su dočekali beogradski Radnički, i kao i dve sezone ranije, propisno se namučili i pobedili tek posle boljeg izvođenja penala. U regularnom toku utakmice bilo je 1-1.

Dve nedelje posle prave fudbalske havarije u Kupu UEFA i poraza od praške Slavije od 1-5, Partizan je dočekao tim Železnika, sa željom da se iskupi za evropski neuspeh a da se ujedno revanšira ekipi iz predgrađa Beograda za prošlogodišnju kup-eliminaciju i poraz u prvenstvu.

Nažalost, desio se jedan od najubedljivijih poraza “crno-belih” u istoriji kup-takmičenja na svom terenu.

Golovima Šopova i Đuraškovića, Železnik je do 18. minuta već vodio sa 2-0! Čak ni crveni karton za Đuraškovića u 22. minutu nije puno promenio, a ni još jedno isključenje za goste (Mijailović u 63. minutu) nije bilo od prevelike koristi za Partizan. Zvonimir Vukić je tek u 81. minutu smanjio na 1-2, ali je nada kratko trajala. Sa još dva gola u finišu Železnik (sa čak dva igrača manje!) dobija ovu utakmicu sa 4-1, uz burno negodovanje malobrojne publike.

Posle eliminacije iz Kupa UEFA, usledio je još jedan poraz, nedostojan Partizanove tradicije. Uspešni nastupi u domaćem šampionatu su tako devalvirani, a trener Tumbaković je ovim porazom, praktično, ubrzao svoj odlazak sa klupe “crno-belih”, posle čitave decenije i mnoštva osvojenih trofeja.

Kup je osvojila ekipa smederevskog Sartida, koja je u finalu, golom Pantelića u peodužetku, savladala favorizovanu Crvenu zvezdu sa 1-0.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *