Najnovije
2011-2020ARHIVA SEZONAKup

Kup 2017/18

 

Detalj sa finalne utakmice, Mladost (L) – Partizan 1-2. Foto: Miroslav Todorović, partizan.rs

Trener: Miroslav Đukić

Partizan u Kupu Srbije 2017/18:

Nemanja R. Miletić 6/1, Leandre Tawamba 6/1, Svetozar Marković 5/0, Ognjen Ožegović 4/2, Marko Janković 4/2, Zoran Tošić 4/2, Saša Ilić 4/1, Saša Zdjelar 4/1, Danilo Pantić 4/1, Marko Jovičić 4/0, Miroslav Vulićević 4/0, Armin Đerlek 4/0, Đorđe Ivanović 4/0, Nemanja Antonov 3/1, Nemanja G. Miletić 3/0, Marko Jevtović 2/1, Bojan Ostojić 2/0, Milan Mitrović 2/0, Everton Luiz 2/0, Petar Đuričković 2/0, Theophilus Solomon 2/0, Vladimir Stojković 2/0, Slobodan Urošević 2/0, Seydouba Soumah 1/0, Milan Radin 1/0, Đorđe Jovanović 1/0, uz 1 autogol protivnika.

Rezultati FK Partizan u Kupu Srbije 2017/18

Šesnaestina finala Kupa Srbije, 11.10.2017, Boljevac, Stadion FK Rtanj. 5.000 gledalaca, strelci: Tavamba 35′, Jevtović 70′ (pen.), Ožegović 86′

Partizan: Jovičić, Nemanja R. Miletić, Nemanja G. Miletić, Jevtović,  Ostojić (Marković), Mitrović,  Everton, Đuričkovič, Solomon (S. Ilić), Suma, Tavamba (Ožegović)

Foto: Grobari

 

Osmina finala Kupa Srbije, 15.11.2017, Beograd, Stadion Partizana, 1.000 gledalaca, strelci: Tošić 61′, 68′, Janković 80′

Partizan: Jovičić, Nemanja R. Miletić, Antonov, Everton, Mitrović, Ostojić, Radin, Tošić, Solomon (Tavamba), Đuričković (S. Ilić), Ožegović (Janković)

Četvrtfinale Kupa Srbije, 14.3.2018, Ivanjica, Stadion Javora kraj Moravice, 1.500 gledalaca, strelci:  Ožegović 65', Nemanja R. Miletić 67'

Partizan: Stojković, Vulićević (Urošević), Nemanja G. Miletić, Zdjelar, Nemanja R. Miletić, Marković,  Pantić, Đerlek (S.Ilić), Tavamba, Janković (Ivanović), Ožegović

 

 

Polufinale Kupa Srbije, prvi meč, 18.4.2018, Beograd, Stadion Čukaričkog, 3.000 gledalaca, strelci:  Radić 20' (autogol), Pantić 44' 

Partizan: Jovičić, Vulićević, Urošević, Zdjelar, Nemanja R. Miletić, Marković, Pantić, Đerlek (Janković), Ožegović (Ivanović), Tošić, Tavamba

Polufinale Kupa Srbije, drugi meč, 09.5.2018, Beograd, Stadion Partizana, 10.000 gledalaca, strelci:  Antonov 60', S. Ilić 90'

Partizan: Jovičić, Vulićević, Antonov, Zdjelar, Marković, Nemanja R. Miletić, Pantić, Tošić (Jovanović), Tavamba,  Đerlek (S. Ilić), Ivanović (90+3' Nemanja G. Miletić)

Finale Kupa Srbije, 23.5.2018, Surdulica, Gradski stadion, 3.500 gledalaca, strelci: Janković 31', Zdjelar 61'

Partizan: Stojković, Vulićević, Antonov, Zdjelar, Nemanja R. Miletić, Marković, Jevtović, Janković (Tošić), Tavamba, Pantić, Ivanović (Đerlek)

 

*****

U već uobičajenom terminu, sredinom oktobra, odigrani su mečevi šesnaestine finala Kupa Srbije. Partizan je imao lak zadatak – gostovanje u Boljevcu, kod nižerazredne ekipe Rtnja, i rutinski rešio meč u svoju korist sa 3-0. Izlišno je pričati o toku susreta protiv nedoraslog rivala, ali treba pomenuti lep ambijent i prepune tribine u Boljevcu, jer je i publika u ovom malom mestu dočekala da u takmičarskoj utakmici ugosti veliki klub.

Gostovanje Partizana Rtnju

Mesec dana kasnije, u osmini finala, Partizan je zabeležio još jednu rutinsku pobedu, istim rezultatom od 3-0, a protivnik je bio beogradski Rad.

Četvrtfinale je odigrano tek u martu 2018. godine. Kuglice su odredile da Partizan ide na noge Javoru, a zna se da je Ivanjica uvek bila neugodan teren (pa i u bukvalnom značenju, usled „kvaliteta“ podloge), gde nas je čekao čvrst i defanzivan rival, kojem smo retko kada na njegovom terenu davali više od dva gola.

Tradicija nije izneverena ni ovog puta. Partizan je do pobede od 2-0 stigao tek polovinom drugog poluvremena, za dva minuta, golovima Ožegovića i Nemanje R. Miletića. U ovoj fazi takmičenja desila su se dva iznenađenja koja su bitno uticala na završnicu ovog takmičenja. Naime, Mačva je posle boljeg izvođenja penala, nakon 0-0 u regularnom toku, eliminisala Crvenu zvezdu, dok je Vojvodina iznenađujuće poražena na svom terenu od lučanske Mladosti.

Polufinale je igrano u dve utakmice, a Partizan je gostovao u susednoj opštini, protiv Čukaričkog. Meč je obilovao greškama „crno-belih“ u fazi odbrane, Dva puta je Čukarički vodio do poluvremena, ali je Partizan, prvo autogolom Radića a potom i sjajnim pogotkom Danila Pantića, sa remijem otišao na odmor.

Nažalost, golovima Bojića, a zatim i Mudrinskog u nadoknadi vremena, nakon kiksa Uroševića, Čukarički dolazi do značajne prednosti i pobede od 4-2, pred revanš u Humskoj.

Revanš je bio zakazan za 9. maj 2018. Oko 10.000 navijača se okupilo na Topčiderskom brdu, u nadi da če pomoći Partizanu da nastavi put ka osvajanju trofeja, jer je „parni valjak“ već odavno ispao iz šampionske trke.

Sredinom prvog poluvremena, naš bivši igrač Drinčić ruši Đerleka, i to je penal za Partizan. Nažalost, golman Belić brani udarac Pantića. Na poluvreme se odlazi sa mršavih 0-0…

Nadu Partizanu daje Nemanja Antonov, golom u 60. minutu. Sledi opsada gola Čukaričkog, vreme je isticalo i činilo se da je Partizan na pragu eliminacije. Ipak, u drugom minutu nadoknade, posle gužve u petercu gostiju, mladi Đorđe Jovanović iz drugog pokušaja ubacuje loptu u peterac, a tamo je spreman čeka Saša Ilić, postiže jedan od njegovih prepoznatljivih golova za 2-0 i plasman Partizana u finale!

Finale je bilo zakazano za 23. maj, u Surdulici! Ponovila se situacija iz proleća 2016, kada je takođe za finale bio određen stadion minimalnog kapaciteta. Ovog puta još i manji, jer stadion u Surdulici je mogao da ugosti nešto manje od 4.000 gledalaca!

Utisak je da se, kad god bi Partizan bio u  finalu, smišljeno i maliciozno određivala što dalja lokacija i što manji stadion, ne bi li se navijačima „ogadio“ put na finale, i kako bi što manje pristalica „crno-belih“ moglo uopšte da dođe do ulaznice. O stanju terena u Surdulici suvišno je pisati bilo šta. Naravno, u FSS-u su davanje organizacije Surdulici pravdali „popularizacijom fudbala“ u manjim sredinama, što je zaista opravdanje u koje samo maloumnici mogu da poveruju, jer se superligaški fudbal u Surdulici igrao i popularisao već pune tri sezone!

Tako da nije reč i nekakvoj „popularizaciji“ fudbala, već o istinskom sakrivanju finala od publike. Naravno, samo onda kada finale igra Partizan.

Detalj sa finala između Mladosti i Partizana. Foto: Miroslav Todorović, partizan.rs

A u finalu, Mladost je neočekivano došla do prednosti sredinom prvog dela igre, golom veterana Tumbasevića. Ipak, deset minuta kasnije Marko Janković sjajnim šutem iz slobodnog udarca donosi Partizanu izjednačenje. Konačnih 2-1 za Partizan i petnaesti trofej nacionalnog kupa „crno-belima“ donosi Saša Zdjelar, pola sata pre kraja meča.

Partizan je na taj način „spasio“ sezonu, a ova pobeda je donela i opstanak na klupi treneru Đukiću, jer je ekipa u prolećnom delu sezone bila u očiglednom padu forme. Ključni momenat na Partizanovom putu do pehara je svakako pobeda nad Čukaričkim u polufinalu, izborena u poslednjim trenucima utakmice.

Foto: partizan.rs

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *