Najnovije
2001-2010ARHIVA SEZONAKup

Kup 2003/04

Treneri: Lotar Mateus (do 13.12.2003.), Vladimir Vermezović (od 06.01.2004.)

 

Partizan u Kupu Srbije i Crne Gore 2003/04:

Miroslav Radović 4/1, Vladimir Ivić 3/2, Nenad Đorđević 3/1, Bojan Brnović 3/1, Ljubinko Drulović 3/1, Nikola Malbaša 3/1, Pierre Boya 3/1, Albert Nađ 3/0, Tomasz Rzasa – Žonsa 3/0, Đorđe Pantić 2/0, Milan Stojanoski 2/0, Branimir Bajić 2/0, Damir Čakar 2/0, Ivica Kralj 2/0, Dragoljub Jeremić 2/0, Simon Vukčević 2/0, Andrija Delibašić 1/2, Srđan Radonjić 1/1, Branko Savić 1/0, Dženan Radončić 1/0, Dejan Ognjanović 1/0, Igor Duljaj 1/0, Saša Ilić 1/0, Nemanja Rnić 1/0, Nikola Drinčić 1/0, Aleksandar Nedović 1/0, Milivoje Ćirković 1/0, Zoran Mirković 1/0, Ivica Iliev 1/0.

Rezultati FK Partizan u Kupu Srbije i Crne Gore 2003/04

Šesnaestina finala Kupa Srbije i Crne Gore, 29.10.2003, Beograd, Stadion Partizana, 1.500 gledalaca, strelci: Delibašić 21', 50', Đorđević 30', B. Brnović 83'

Partizan: Pantić, Đorđević (Savić), Žonsa, Stojanoski, Nađ, Bajić, Radović, B. Brnović, Delibašić (Radončić), Čakar, Drulović (Ivić)

"Glas javnosti"

 

Osmina finala Kupa Srbije i Crne Gore, 03.12.2003, Beograd, Stadion Partizana, 1.500 gledalaca, strelci: Drulović 10', Ivić 54' (pen.), 64', Boja 56', Malbaša 69'

Partizan: Pantić, Ognjanović, Žonsa, Duljaj, Bajić, Stojanoski, Čakar (B. Brnović), Drulović, Boja, S. Ilić (Malbaša) Radović (Ivić)

"Glas javnosti"

 

Četvrtfinale Kupa Srbije i Crne Gore, 24.3.2004, Ivanjica, Stadion Javora kraj Moravice, 3.500 gledalaca, strelci: Radović 1', Radonjić 30'

Partizan: Kralj, Rnić, Malbaša, Đorđević, Žonsa (Drinčić), Nađ, Jeremić, Vukčević (Nedović), Radović, B. Brnović, Radonjić (Boja)

"Glas javnosti"

Polufinale Kupa Srbije i Crne Gore, 21.4.2004, Beograd, Stadion Crvene zvezde, 25.000 gledalaca

Partizan: Kralj, Ćirković, Jeremić (Drulović), Đorđević, Mirković, Malbaša, Nađ, Radović (Vukčević), Boja, Ivić, Iliev

"Glas javnosti"

 

*****

Prve dve runde Kupa Srbije i Crne Gore za sezonu 2003/04 Partizanu su donele lakše rivale. I u šesnaestini finala, a i u osmini, žreb je odlučio da Partizan bude domaćin. Prvo je u šesnaestini finala Partizan savladao drugoligaša, ekipu kragujevačke Šumadije, sa 4-1, a zatim u narednoj fazi, takođe drugoligaša Čukaričkog sa 5-2. Bila je to prilika da se, osim plasmana u naredni krug takmičenja, oprobaju i rezervisti.

Kao i u prvenstvu, i u kupu je u prvoj polovini sezone našu ekipu sa klupe predovdio Lotar Mateus, a u drugoj polovini trener je bio Vladimir Vermezović. Drugi trener, drugačija i taktika.

Već u četvrtfinalu, na gostovanju Javoru, Vermezović je izveo sastav sa čak pet defanzivaca, ali je Partizan rutinski rešio meč protiv Ivanjičana, pobedivši sa 2-0. Samo četiri dana posle prvenstvenog derbija protiv Crvene zvezde, ova dva kluba sastala su se i u polufinalu Kupa Srbije i Crne Gore. Dok je u prvenstvenom meču Partizan oštećen poništavanjem regularnog gola Ilieva, u kup utakmici, igranoj na stadionu našeg rivala, videli smo bizarne sudijske odluke koje su skrojile ishod meča.

Naime, u petnaestom minutu, Vitakić sa leđa ruši na sredini terena našeg Miroslava Radovića, sudija se ne oglašava. Lopta je izašla u aut, a pomoćni sudija je pre toga podigao zastavicu, signalizirajući ofsajd, a zatim je naglo spustio. Fudbaleri Crvene zvezde na brzinu izvode aut, dok igrači Partizana očekuju da se izvede slobodan udarac posle ofsajda, odnosno čekaju konačnu odluku glavnog sudije, Dejana Delevića. Naš rival to koristi, lopta se iz auta baca ka Panteliću koji izlazi sam pred naš gol i dovodi Crvenu zvezdu u prednost koju će ona sačuvati do kraja susreta.

Sa Partizanove strane – naivno, jer u susretima protiv najvećeg rivala uvek treba biti računati na ovakve momente i golove u kooperaciji sa sudijama. Tim pre jer smo četiri dana ranije imali isto iskustvo.

Partizan je, tako, završio učešće u nacionalnom kupu u polufinalu, a u finalu je Crvena Zvezda savladala Budućnost iz Banatskog Dvora sa 1-0 te osvojila trofej. Kuriozitet je da je ekipa iz Banatskog Dvora u toj sezoni ispala iz lige a ujedno došla do finala kupa, obezbedivši izlazak u evropsko takmičenje.

A naši “crno-beli” su, za svega četiri dana, morali da se oproste od borbe za oba domaća trofeja. Oba puta je “večiti derbi” rešio sudbinu, i oba puta se to desilo na štetu Partizana, uz nesebičnu pomoć sudija. Neke vanfudbalske stvari su na ovim prostorima večne…

„Glas javnosti“
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *