Najnovije
Blog

Remijem do prvog mesta: Vojvodina – Partizan 1-1, 08.11.1975.

Putujemo kroz vreme i zaustavljamo se na još jednoj utakmici iz prošlosti. Tog davnog 8. novembra 1975, Partizan je igrao svoju utakmicu u Novom Sadu protiv domaće Vojvodine. Ova sezona je već podrobno opisana u jednom od ranijih postova. Niko Partizanu nije davao šanse za visok plasman ali je uprkos svim prognozama Partizan u junu 1976. prigrlio po sedmi put pehar prvaka Jugoslavije.


Foto izveštaj iz „Tempa“ svedoči o punim tribinama

Jedan od značajnijih koraka na tom putu bio je i ovaj meč 14. kola u Novom Sadu jer posle njega Partizan je po prvi put zaseo na prvo mesto. Za to je bio dovoljan i remi, jer je tog dana C. zvezda poražena od mostarskog Veleža što je Partizanu otvorilo put ka čelu tabele.

Nije sve išlo glatko – Vojvodina je povela golom Vučekovića u 20. minutu. Partizan je ređao priliku za prilikom, ali lopta nije htela u gol. Na sledećoj slici vidimo fudbalera Partizana Vukana Perovića u jednoj od akcija sa početka utakmice, koja nije rezultirala golom:

Ipak, ono što nije uspelo „crno-belima“, uspelo je novosadskim „crveno-belima“ – u samom finišu utakmice, u 87. minutu, igrač domaćih Vladimir Trifunović savladao je svog golmana Ratka Svilara i tako je Partizan došao do izjednačenja. Evo i tog trenutka odluke:

Bio je to prvi nagoveštaj šampionskih ambicija Partizana te daleke sezone 1975/76. Nagoveštaj koji je na kraju i dobio puni smisao, osvajanjem pehara na kraju sezone.

2 comments
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *