Najnovije
ARHIVA SEZONAKup

Kup 1955.

Trener: Aleksandar Tomašević

Partizan u Kupu Jugoslavije 1955:

Slavko Stojanović 1/0, Bruno Belin 1/0, Ratko Čolić 1/0, Ranko Borozan 1/0, Miodrag Jovanović 1/0, Božidar Pajević 1/0, Antun Herceg 1/0, Prvoslav Mihailović 1/0, Marko Valok 1/0, Miloš Milutinović 1/0, Drago Hmeljina 1/0.

Rezultati FK Partizan u Kupu Jugoslavije 1955.

Kvalifikacije za Kup Jugoslavije, 14.8.1955, Novi Sad, Stadion Vojvodine, 3.000 gledalaca

Partizan: Stojanović, Belin, Čolić, Borozan, Jovanović, Božidar Pajević, Herceg, Mihailović, Valok, Miloš Milutinović, Hmeljina

"Sport"

****

Partizan, kao osvajač Kupa Maršala Tita prethodne sezone i pojačan na trenerskoj poziciji u liku Aleksandra Tomaševića, do tada trenera šampionskog Hajduka, u odbranu trofeja krenuo je iz Novog Sada 15.08.1955, ali je tu i zastao. Novine su to ovako zabeležile:

“Jedan mali, gotovo nepoznati klub, uspeo je, sasvim zasluženo da eliminiše beogradski Partizan, tim u čijim se vitrinama nalaze tri pehara pobednika Kupa. Novosađanima svaka čast, borili su se muški od prvog do poslednjeg zvižduka. Partizan je igrao vrlo slabo, osim Bobe Mihailovića u napadu, odnosno Borozana i Minde Jovanovića u odbrani, ostali igrači ne mogu da dobiju ni prelaznu ocenu, iako se ne može reći da se nisu trudili. Istini za volju, nisu imali ni fudbalske sreće, pored toga što se ispred protivničke mreže nalazio živi zid igrača Novog Sada i pre svega izvrsnu golman Vinai koji je još na samom početku odbrani penal Hmeljini.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *