Najnovije
2001-2010ARHIVA SEZONAEvropa (UEFA)

Kup UEFA 2006/07

Trener: Miodrag Ješić

Partizan u Kupu UEFA 2006/07:

Nenad Đorđević 8/0, Milan Smiljanić 8/0, Bojan Zajić 7/3, Marko Lomić 7/0, Nemanja Rnić 7/0, Nebojša Marinković 6/3, Obiora Odita 6/2, Ivan Tomić 6/0, Branimir Bajić 6/0, Predrag Lazić 6/0, Nenad Mirosavljević 5/1, Ivica Kralj 5/0, Miloš Bosančić 5/0, Dragan Radosavljević 5/0, Ljubiša Vukelja 5/0, Marko Markovski 3/0, Nenad Marinković 3/0, Miloš Mihajlov 3/0, Milivoje Ćirković 2/0, Pierre Boya 2/0, Safet Jahić 2/0, Srđan Radonjić 1/0, Albert Nađ 1/0, Nikolas Asprogenis 1/0, Nikola Gulan 1/0.

Rezultati FK Partizan u Kupu UEFA 2006/07

2. kolo kvalifikacija za Kup UEFA, prvi meč, 10.8.2006, Beograd, Stadion Partizana, 10.000 gledalaca, strelac: Odita 27', 30' 

Partizan: Kralj, Rnić, Lomić, Tomić,  Đorđević, Bajić, Smiljanić, P. Lazić (Markovski), Odita, Bosančić (Nebojša Marinković), Zajić (Radosavljević)

"Sportski žurnal"

2. kolo kvalifikacija za Kup UEFA, drugi meč, 24.8.2006, Maribor, Stadion u Ljudskom vrtu, 8.000 gledalaca, strelac: Zajić 63'

Partizan: Kralj, Ćirković, Radosavljević, Đorđević, Bajić, Smiljanić, Rnić, Tomić (Boja), Odita, Zajić, P. Lazić (Radonjić)

"Sportski žurnal"

 

 

 

1. kolo, prvi meč, 14.9.2006, Beograd, Stadion Partizana, 10.658 gledalaca, strelci: Nebojša Marinković 3' (pen.), 42`,  Zajić 16', 89' 

Partizan: Kralj, Ćirković, Lomić, Smiljanić, Đorđević, Rnić, P. Lazić, Nebojša Marinković (Radosavljević),  Odita (Bosančić), Zajić, Mirosavljević (Vukelja)

"Sportski žurnač"

 

 

 

1. kolo, drugi meč, 28.9.2006, Groningen, Stadion Euroborg, 20.000 gledalaca

Partizan: Kralj, Rnić, Lomić, Smiljanić, Đorđević, Bajić, Nađ, Zajić, Odita (Vukelja), P. Lazić (Tomić) Boja (Radosavljević)

"Sportski žurnal"

Grupa A Kupa UEFA, 02.11.2006, Beograd, Stadion Partizana, 12.170 gledalaca, strelac: Mirosavljević 71`

Partizan: Kralj, Rnić, Lomić, Smiljanić, Đorđević, Bajić, Zajić, Nebojša Marinković (Bosančić), Odita, P. Lazić (Radosavljević), Mirosavljević (Markovski)

"Sportski žurnal"

 

Grupa A Kupa UEFA, 23.11.2006, Tel Aviv, Stadion Blumfild, 15.470 gledalaca

Partizan: Jahić, Mihajlov, Lomić, Smiljanić, Đorđević, Bajić, Zajić, Nebojša Marinković (P. Lazić), Vukelja (Nenad Marinković), Odita, Mirosavljević (Tomić)

"Sportski žurnal"

 

Grupa A Kupa UEFA, 29.11.2006, Beograd, Stadion Partizana, 4.121 gledalac, strelac: Nebojša Marinković 7'

Partizan: Jahić, Rnić, Lomić, Smiljanić, Đorđević, Bajić, Tomić (Mihajlov), Nebojša Marinković, Nenad Marinković, Vukelja (Bosančić), Mirosavljević (Markovski)

"Sportski žurnal"

Grupa A Kupa UEFA, 14.12.2006, Glazgov, Stadion Ajbroks (Ibrox), 45.129 gledalaca

Partizan: Asprogenis, Rnić, Lomić, Smiljanić, Đorđević, Mihajlov, Tomić, Zajić, Nebojša Marinković (Vukelja), Bosančić (Nenad Marinković), Mirosavljević (Gulan)

"Sportski žurnal"

*****

Zvuči paradoksalno, ali u ovoj sumornoj sezoni Partizan je najbolji utisak ostavio u Kupu UEFA. „Crno-beli“ su startovali u drugom kolu kvalifikacija, protiv Maribora. Za razliku od nekadašnje jugoslovenske lige, kada je Maribor tek u nekoliko navrata bio član elitnog ranga, da bi posle godinu ili dve iz njega ispadao, stvaranjem nezavisne Slovenije ovaj klub je znatno napredovao.

Ipak, Partizan je pokazao ko ima veći evropski renome, pa je u Beogradu slavio sa 2-1, golovima Odite, koji nije propustio da svoja dva pogotka proslavi svojim saltom. Gol je Mariboru davao veliku nadu za revanš, ali je Zajić svojim golom u 30. minutu umirio domaće. Sve što su „ljubičasti“ uradili bio je izjednačujući gol Zajca.

U narednoj rundi, tačnije prvom kolu, koje je bilo „filter“ za ulazak u grupnu fazu, Partizan je dočekao starog znanca, ekipu Groningena, od koje su „crno-beli“ bili uspešniji u Kupu pobednika kupova, sada već davne 1989. Ekipa iz zemlje totalnog fudbala bila je inspirativna za Partizan, pa su naši momci već u prvom poluvremenu vodili sa 3-0! Do kraja, Groningen dolazi do podnošljivih 4-2 za Partizan, a drzgi gol za holanski klub dao je Luis Suarez, buduća velika zvezda svetskog fudbala. Dvostruki strelci za Partizan bili su Nebojša Marinković i Bojan Zajić.

Na stadionu „Euroborg“ u revanšu, odvijača se velika bitka. Groningen je sa penala došao do prednosti, a u 77. minutu rumunski sudija dosuđuje još jedan penal za Groningen. Ovog puta Ivica Kralj brani šut Kornelisea, daje dodatnu snagu saigračima koji se lavovski bore do kraja i uspevaju da sačuvaju rezultat od 0-1 koji je Partizan odveo u grupnu fazu Kupa UEFA!

Kralj brani penal u Griningenu

Tako je Miodrag Ješić uspeo ono što je malo ko očekivao, s obzirom na sve okolnosti – neadekvatna pojačanja, sukob navijača i uprave, lošu atmosferu oko kluba…

Prva utakmica Grupe A, protiv Livorna u Humskoj, donela je dobru igru Partizana protiv ekipe iz Serije A. Partizan je u finišu došao do prednosti, golom Mirosavljevića, a onda je, kako to samo Partizan ume, ta prednost olako prokockana. U smiraj utakmice, golman Livorna Amelija posle prekida postiže gol, za konačnih 1-1! Partizan je tako ispustio već viđenu i zasluženu pobedu, a ispostaviće se da je to bio jedini bod Partizana u grupnoj fazi.

Bojan Zajić na utakmici protiv Livorna

Sledi još jedna dobra partija, ali ipak završena porazom u Tel Avivu od Makabija iz Haife, a zatim i još dva poraza. Prvi se desio od Oksera u Beogradu, u sred negativne atmosfere navijača prema klubu i u sablasno praznoj Humskoj ulici, pred svega nešto više od 4.000 gledalaca.

Poslednji meč u Glazgovu protiv Rendžersa, nije za Partizan imao drugi značaj osim prestiža. Partizan je i tu bio ravnopravan rival, ali je poražen 0-1.

Kada se podvuče crta ispod ove evropske sezone, ona danas izgleda mnogo bolje nego što većina navijača smatra.

Izboren je plasman u grupnu fazu Kupa UEFA preko dva sasvim dobra rivala, klub iz zemlje napadačkog fudbala (Groningen) ispraćen je sa četiri lopte u mreži iz Beograda, pobeda protiv Livorna je izmakla u finišu, a „crno-beli“ su i u Izraelu i u Škotskoj pružili sasvim ravnopravne i legitimne igre. Osvojeni su novi bodovi za klupski i nacionalni koeficijent, a jedina „crna mrlja“ bio je debakl od Oksera u Beogradu. Ipak, budimo pošteni – tokom većeg dela sezone, ekipa i stručni štab su bili ostavljeni od strane većine navijača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *