Najnovije
Blog

Foto arhiva – Stevan Jakuš (1921-1985)

  Stevan Jakuš, nekadašnji vezni igrač Partizana iz vremena početaka našeg kluba, rođen je 24. decembra 1921. godine u okolini Novog Sada. Fudbalsku karijeru je počeo u Radničkom iz Novog Sada. U završnim borbama za oslobođenje Jugoslavije u Drugom svetskom ratu, bio je pripadnik narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije. Hroničari su zabeležili da je u maju 1945. godine došlo do susreta partizanske vojske i britanskih snaga u Austriji. U timu naše vojske igrao je i Stevan Jakuš.

  Posle rata, fuzijom novosadskih klubova Radničkog i Sloge nastala je Vojvodina, ali u njoj Jakuš nije igrao već je pristupio Partizanu. Sa Partizanom je osvojio dve titule prvaka, u sezoni 1946/47 i 1948/49. U Humskoj 1 Jakuš je boravio sve do jeseni 1949. godine, kada odlazi u novi BSK, kasnije OFK Beograd. Jakuš je u Partizanu uglavnom nastupao za drugi tim, ali je ipak sakupio 6 nastupa u prvenstvenim utakmicama.

  Godine 1951, na preporuku Partizanovog asa i reprezentativca Minde Jovanovića, Jakuš dolazi u Šabac i postaje fudbaler Mačve.

  Stevan Jakuš je preminuo 21. marta 1985. godine.

* biografija Stevana Jakuša najvećim delom je preuzeta iz knjige ,,Dve zlatne godine FK Mačva, 1951-1952″, autora Bogdana Sekendeka i Dragana Ivanovića

  Statistika Stevana Jakuša u Partizanu, preuzeta sa partizan.rs:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *