Najnovije
Blog

Foto arhiva – Nikola Drinčić

  Nikola Drinčić, doskorašnji fudbaler Partizana, rođen je 1984. godine u Beogradu. Prošao je Partizanovu fudbalsku školu, potpisao i profesionalni ugovor 2004. godine, ali pošto u tom momentu nije bilo realno da izbori mesto u prvom timu „crno-belih“, otišao je na pozajmice – prvo u subotički Spartak, a posle i u Banatski Dvor. Zatim se otisnuo u inostranstvo, prvo je nastupao za turski Gaziantep, a posle i za ruski Amkar iz Perma, gde je stekao potpunu afirmaciju. Dobre igre u Amkaru su ga odvele u Spartak iz Moskve, ali je zbog teške povrede u ruskom gigantu upisao samo četiri nastupa. Od 2011. postaje član Krasnodara, da bi se na polusezoni 2013/14 vratio u Partizan.
  

  Povratkom u Partizan, posle jedne decenije, Drinčić je kao zadnji vezni igrač doneo „crno-belima“ preko potrebnu agresiju u veznom redu, ali takođe i iskustvo i znanje. Osim veoma snažnog udarca, po kojem je poznat, Drinčića odlikuju i veoma dobra tehnika kao i dugi i precizni pasovi. 

  Narednih godinu i po dana Drinčić ostaje u Partizanu, s kojim osvaja titulu prvaka Srbije u sezoni 2014/15. Ređale su se dobre partije i efektni golovi (Rad, Radnički KG…) ali ono što je Nikolu Drinčića zauvek upisalo u istoriju Partizana, to su dva gola Crvenoj zvezdi, postignuta na 146. i 147. „večitom derbiju“. Time je Drinčić postao rekorder „večitih derbija“, zajedno sa Zvezdinim asovima, Borom Kostićem i Draganom Džajićem. Ipak, ono što Drinčića stavlja na stepenik iznad ova dva rivalska igrača, to je činjenica da je Drinčić svoja dva gola postigao na dva uzastopna derbija, u razmaku od samo šest meseci, dok je Bori Kostiću razmak između dva gola bio više od četiri godine (pet derbija) a Džajiću dve i po godine (takođe pet derbija). Uzgred, Drinčić je u karijeri odigrao samo tri „večita derbija“, pa ga to još više ističe kao rekordera beogradskog „večitog derbija“ u kategoriji slobodnih udaraca. 
 

146. derbi, foto – partizan.rs

147. derbi, foto – partizan.rs
Za godinu i po dana u Partizanu, Nikola Drinčić je odigrao 40 prvenstvenih utakmica i postigao 6 golova, a nastupao je i u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, kao i u grupnoj fazi Lige Evrope.
  Nikola Drinčić je bio član omladinskih selekcija SR Jugoslavije do 16 i 19 godina, a zabeležio je i 11 nastupa za mladu reprezentaciju Srbije. U seniorskoj konkurenciji odlučio se da nosi dres Crne Gore, za koju je nastupio 33 puta i postigao tri gola. Od leta 2015. godine, Nikola Drinčić je član izraelskog Makabija iz Haife.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *