Najnovije
Blog

Partizan – Sloboda 2-1, 19.10.1975.

Nastavljamo i dalje da vas podsećamo na brojne detalje iz prošlosti Partizana, na sve one utakmice koje su pale u zaborav. Jedna od njih je i utakmica protiv tuzlanske Slobode iz šampionske sezone 1975/76, koju je Partizan dobio sa 2-1.

Partizan je dočekao Slobodu posle pobede u Splitu nad Hajdukom od 1-0. Sloboda je uvek bila neugodan rival Partizanu, iako se nije radilo o ekipi iz samog vrha jugoslovenskog fudbala. Tako je i tog oktobarskog dana davne 1975. Partizan uložio mnogo napora kako bi savladao goste iz Tuzle.

 

Pred oko 18.000 gledalaca, Partizan je poveo golom Momčila Vukotića u 13. minutu, da bi Vukan Perović povećao na 2-0, golom sa penala. Taj gol možete videti ovekovečen na sledećoj slici:

Fudbaleri Partizana su utakmicu odigrali u, slobodno se može reći, legendarnim čisto belim dresovima koje su nosili najvećim delom te sezone, uz crne šorceve i bele štucne, dok je Sloboda imala za to vreme veoma zanimljiv dizajn svojih crveno-crnih dresova.

Počasni gol za goste je postigao Mulahasanović, a kao još jedno svedošanstvo sa te utakmice je ostao i ovaj izveštaj iz „Večernjih novosti“ od 20.10.1975.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *