Najnovije
Blog

Partizanova porodica – povratak u osamdesete

Između klubova u sastavu JSD Partizan oduvek je postojao veliki stepen solidarnosti i pomaganja. Mnogi su primeri druženja među sportistima, spontanog ili organizovanog odlaska fudbalera Partizana da bodre košarkaše Partizana, i obrnuto, a naravno, od tog „virusa“ nisu bili imuni ni ostali sportisti velike „crno-bele“ porodice – vaterpolisti, rukometaši, odbojkaši. Na ovom blogu već ste imali prilku da pročitate post „Partizanovci na malom fudbalu“ o druženju fudbalera i košarkaša Partizana, a sada evo i zajedničke slike  iz prve polovine osamdesetih godina prošlog veka.

Na Stadionu JNA odigrana je 3. oktobra 1984. godine revijalna utakmica u kojoj su uzeli učešće slavni veterani FK Partizan, ali se našlo mesta i za najveću legendu KK Partizan, Dragana Kićanovića. Ova utakmica Partizanovih veterana protiv veterana Vojvodine odigrana je kao predigra utakmici prvog tima Partizana u Kupu UEFA protiv Rabat Ajax-a sa Malte, koju je Partizan dobio sa 2-0. Plejada asova na jednom mestu, slika sve govori. Kliknite na sliku radi veće rezolucije:

S leva na desno, gornji red: Popesku, Bošković, Kićanović, Paunović, M. Jovanović, Vukotić, Hatunić, Filipović, Čolić, Vasović, Pirmajer, Atanacković, Rašović, Istatov, Jončić i Bane Mihajlović. 
Donji red: Đurović, Antić, V. Pejović, Bajić, Bečejac, Santrač, Galić, Bjeković, Vukelić, Popović (gost), Damjanović i Vislavski.
Prošlo je od ove slike oko 30 godina, a mnogi od ovih asova više nisu među živima. Ipak, ostala je ova jedinstvena slika, kao svedočanstvo jednog lepog susreta veterana, uveličano prisustvom najvećeg asa među košarkašima Partizana.  
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *