Najnovije
Blog

FK Partizan u albumima za sličice – sredina `50-ih

Zadovoljstvo mi je kada na ovim stranicama mogu premijerno da predstavim nešto što se do sada nije moglo videti na internetu, a tiče se Partizana. Ovo je možda i prvi album sa sličicama u posleratnom periodu. Radi se o sredini `50-ih godina prošlog veka, sudeći po igračima koji se u albumu nalaze. U to vreme, ovakvi albumi su se prodavali uz proizvode kao što su čokolade i ostali slatkiši.

Prvi asovi Partizana – plejada majstora predvođena Bobekom, Milutinovićem, Zebecom, Atanackovićem, Čajkovskim, Čolićem…

(kliknite na sliku radi veće rezolucije)

 
Zaista, pravi raritet koji dodatno obogaćuje riznicu Partizanovih slika. Hvala Marinu na materijalu, a u narednom periodu čeka vas još ovakvih slika.
6 comments
  1. Leki

    Samo napred.Ovo su predpostavljam sve dresovi bordo-plavi.Jos kada bi znao godinu bilo bi super.Partizan prelazi na crno-bele dresove ne pre 1955.

  2. cbnostalgija

    Pokojni Bobek je pričao da je prilikom jedne turneje od Juventusa dobijena crno-bela garnitura kao poklon zbog odlične igre Partizana. Igračima se svidelo a bilo je mnogo lakše za održavanje od crveno-plavih dresova.

  3. Jovan Slavković

    Ovo je iz abuma koji se pojavio izmedju 1952 i 1954 godine,znam,pošto sam ih i ja skupljao i imao skoro pun album.Jedino nikada nisam video sličicu Stanoja Jocića koji je tadaigrao za BSK.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *