Najnovije
Blog

FK Partizan u albumima za sličice – sredina `50-ih

Zadovoljstvo mi je kada na ovim stranicama mogu premijerno da predstavim nešto što se do sada nije moglo videti na internetu, a tiče se Partizana. Ovo je možda i prvi album sa sličicama u posleratnom periodu. Radi se o sredini `50-ih godina prošlog veka, sudeći po igračima koji se u albumu nalaze. U to vreme, ovakvi albumi su se prodavali uz proizvode kao što su čokolade i ostali slatkiši.

Prvi asovi Partizana – plejada majstora predvođena Bobekom, Milutinovićem, Zebecom, Atanackovićem, Čajkovskim, Čolićem…

(kliknite na sliku radi veće rezolucije)

 
Zaista, pravi raritet koji dodatno obogaćuje riznicu Partizanovih slika. Hvala Marinu na materijalu, a u narednom periodu čeka vas još ovakvih slika.
6 comments
  1. Leki

    Samo napred.Ovo su predpostavljam sve dresovi bordo-plavi.Jos kada bi znao godinu bilo bi super.Partizan prelazi na crno-bele dresove ne pre 1955.

  2. Danilo

    zasto je partizan presao iz crveno plavih dresova u crno belu?Ja sam cuo da je dobio garnituru dresova od juventusa 1957 godine.reci mi jel to istina.

  3. cbnostalgija

    Pokojni Bobek je pričao da je prilikom jedne turneje od Juventusa dobijena crno-bela garnitura kao poklon zbog odlične igre Partizana. Igračima se svidelo a bilo je mnogo lakše za održavanje od crveno-plavih dresova.

  4. Jovan Slavković

    Ovo je iz abuma koji se pojavio izmedju 1952 i 1954 godine,znam,pošto sam ih i ja skupljao i imao skoro pun album.Jedino nikada nisam video sličicu Stanoja Jocića koji je tadaigrao za BSK.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *