Najnovije
Blog

FK Partizan u albumima za sličice – 1977/78

Generacija FK Partizan koja je oborila sve dotadašnje rekorde u jugoslovenskoj ligi je generacija čiju sliku postavljam u ovom postu. Pod vođstvom trenera Ante Mladinića sezonu pre ove „crno-beli“ su osvojili 4. mesto, sa skoro istim timom. Taj period iskorišćen je za uigravanje i dodatnu selekciju, špic napada je kasnije (u polusezoni 1977/78) pojačao Slobodan Santrač, pa je Partizan te 1977/78 jednostavno mleo svoje rivale u stilu pravog parnog valjka. Evo članova te sjajne generacije „crno-belih!:

(kliknite na sliku radi veće rezolucije)

Statistika sve govori – u 34 utakmice ostvarene su 22 pobede, 10 remija i samo 2 poraza, i to dva poraza ne od preostalih rivala iz „velike četvorke“ već od Slobode i Veleža. Što se tiče Hajduka, Dinama i C.zvezde, sve što su uspeli u toj sezoni je da Partizanu otkinu jedan jedini bod u šest utakmica! Partizan je te sezone savladao Dinamo 2-0 u Zagrebu i 5-0 u Beogradu, C. zvezdu 3-1 na njenom terenu i 3-2 u Humskoj, dok je Hajduk pobeđen u Splitu 2-1, a uspeo je da remizira u Beogradu, 0-0.

Najčešći sastav tima je bio:

Petar Borota, Ivan Golac, Borislav Đurović, Aleksandar Trifunović, Nenad Stojković, Jusuf Hatunić, Ilija Zavišić, Nikica Klinčarski, Slobodan Santrač (Milovan Jović), Momčilo Vukotić, Boško Đorđević.
One comment
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *