Najnovije
Blog

Foto arhiva – Vladislav Đukić

Vladislav Đukić, napadač Partizana s kraja osamdesetih i početka devedesetih, rođen je 1962. godine u Vrnjačkoj Banji. U rodnom mestu je i počeo da se bavi fudbalom, a karijeru je nastavio u Slogi iz Kraljeva i kruševačkom Napretku. U Napretku je zapažen po odličnim realizatorskim sposobnostima pa je 1986. postao član Prištine, koja je tada igrala u prvoligaškom društvu. Tu još više napreduje kao centarfor, i sjajno se dopunjuje sa Zoranom Batrovićem, pa ovaj ubojiti tandem prelazi u Partizan u januaru 1988. godine. Vladislava Đukića je odlikovala visina i sjajna igra glavom.
Đukić nastavlja sa zapaženim igrama i u Partizanu, važio je za igrača koji je u najbitnijim utakmicama uvek postizao golove – protiv C.zvezde, Hajduka, Dinama, Rijeke, sofijske Slavije, a posebno se pamti njegova sjajna partija na meču Kupa UEFA u jesen 1988, Partizan – Roma 4-2, kada je rimskoj „vučici“ postigao dva gola. S Partizanom je osvojio Kup Jugoslavije 1988/89, trofej koji je Partizan čekao 32 godine. U leto 1989. odlazi u italijanski klub A.C. Cesena, a 1990. se vraća u Partizan na poziv Miloša Milutinovića. Ostaje u Partizanu do početka 1992. godine, a zatim odlazi u kruševački Napredak gde i završava karijeru. Vladislav Đukić je zabeležio i dva nastupa za reprezentaciju Jugoslavije i postigao je jedan gol.
Posle igračke karijere bavio se trenerskim poslom,  od poznatjih klubova trenirao je Napredak i niški Radnički, koji je iz trećeg ranga takmičenja uveo u Prvi ligu Srbije. 
Vladislav Đukić je jedan od bivših Partizanovih fudbalera koji se odazvao na poziv za intervju za blog Crno-bela nostalgija, a intervju možete pročitati na ovom linku.  
Statistika Vladislava Đukića, preuzeta sa www.partizan.rs:
 
 
 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *