Najnovije
Blog

Foto arhiva – Juliano Roberto Antonello Juca

Juliano Roberto Antonello Juca (Žuka), prvi Brazilac u istoriji Partizana, rođen je 1979. godine u mestu Passo Fundo, u Brazilu. Igrao je za niz brazilskih klubova, uglavnom na poziciji zadnjeg veznog igrača (Internacional, Criciuma, Fluminense, Botafogo, Guarani) pre dolaska u Partizan, 2007. godine. Njegovim, kao i dolaskom Moreire i Diarre u Partizan u leto 2007, počela je nova era u istoriji Partizana. Tada je započet novi šampionski niz, a upravo su ovi strani igrači bili prevaga u odnosu na rivale, a naročito u odnosu na C.zvezdu sa kojom je od tada Partizan započeo novi bilans, dosta uspešniji od prethodnog. 
Juca je kao zadnji vezni bio veoma srčan i borben, pa čak i kada je grešio, niko nije mogao da mu ospori ogromnu energiju s kojom je nastupao. Navijače Partizana je osvojio svojom odlukom da u proleće 2008. igra derbi protiv Zvezde, iako mu je bila napukla kost u podlaktici. I pored toga, izašao je na teren i postigao jedini gol za Partizan (1-1)! To mu nije bio jedini gol protiv Zvezde, već sledeće jeseni je zapečatio sudbinu komšija golom u 90. minutu na njihovom stadionu, utakmica je završena 2-0 za Partizan. 
Iz Partizana odlazi u leto 2009. godine i sledeće dve sezone igra za španskog velikana La Coruna, a zatim je nastupao za brazilski klub Ceara. Trenutno igra u Dubaiju. Juca je apsolutno jedan od stranih igrača koji je ostavio najdublji trag u Partizanu.
Statistika, preuzeta sa www.partizan.rs:

Gol C. zvezdi, sezona 2008/09:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *