Najnovije
Blog

Derbi senzacija na kraju jeseni

Prisećajući se velikih Partizanovih utakmica, vraćamo se skoro 33 godine u prošlost. Tada, na kraju jesenje sezone 1980/81, odigrao se 67. „večiti  derbi“.

Bio je to 7. decembar 1980. a na Stadionu JNA Partizan je dočekao „večitog rivala“ koji je važio za favorita. Neposredno pred utakmicu, dok je trajalo zagrevanje a na velikom semaforu „lampašu“ stajala imena igrača, tadašnji trener Partizana, a sada nažalost pokojni Tomislav Kaloperović, daje poslednja uputstva halfu „crno-belih“ Aleksandru Trifunoviću. Očigledno da su ovi saveti urodili plodom jer je uprkos svim očekivanjima, Partizan tog dana samleo komšije rezultatom 3-1. Golove su dali Klinčarski u 21. minutu, Varga u 51. i Vukotić u 88, a čast komšija je spasao Repčić i to golom u poslednjem minutu.

Igrači Partizana su orni i raspoloženi izašli na teren, a na sledećoj slici vidimo golmana Radeta Zalada, Zvonka Vargu, Zvonka Živkovića i Nikicu Klinčarskog:

Gore – Stojković, Varga, Babić, Kaličanin, Zalad, Mašić. Dole – Trifunović, Klinčarski, Vukotić, Ješić i Živković.

A na sledećoj slici vidimo i trenutak neposredno posle prvog gola za Partizan, koji je postigao Nikica Klinčarski:


Najbolji pojedinac utakmice bio je Momčilo Vukotić. Kuriozitet vezan za sledeću fotografiju je taj da je na njoj zabeleženo pogrešno upisano ime strelca prvog gola za Partizan. Pa tako na starom semaforu stoji prezime Trifunovića, umesto Klinčarskog!

Završilo se trijumfalno po Partizan, suprotno svim očekivanjima. Fotografija Radeta Zalada sa naslovne strane „Tempa“ govori sama za sebe:
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *