Najnovije
Blog

Foto arhiva – Aleksandar Trifunović

  Aleksandar Trifunović, bivši fudbaler Partizana, rođen je 1954. godine u mestu Planinica podno Kopaonika. Fudbalom je počeo da se bavi u Slogi iz Kraljeva, gde je i bio zapažen od strane Partizanovih stručnjaka, te ga oni početkom 1976. godine i dovode u Partizan.
  Po završetku vojnog roka odmah je uskočio u ekipu koja se te 1975/76 borila za titulu prvaka, i na kraju je i osvojila. Trifunović je postao nezamenljivi član prvog tima, igrao je na poziciji defanzivnog veznog igrača (današnji zadnji vezni), a odlikovao ga je razoran šut. Ubrzo postaje i član reprezentacije Jugoslavije, a u debiju za nacionalni tim postigao je sjajan gol u antologijskoj pobedi protiv Rumunije u Bukureštu od 6-4. 
  Trifunović je s Partizanom osvojio tri titule prvaka – 1975/76, 1977/78 i 1982/83, kao i Mitropa kup, 1978. godine. Upravo je on sa penala postigao jedini gol na finalnoj utakmici protiv Honveda. 
  Za Partizan je odigrao ukupno 477 utakmica, od toga čak 209 prvenstvenih, i postigao 20 golova u prvenstvu Jugoslavije. Za državni tim je nastupao 11 puta i postigao dva gola.  
  Po odlasku iz Partizana, u leto 1983. godine, Trifunović je igrao za italijanski Askoli, a karijeru je završio u beogradskom Sinđeliću.

Trifunović i Ješić

Trifunović i trener Tomislav Kaloperović (levo)

One comment
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *