Najnovije
Blog

Foto arhiva – Nenad Stojković

  Nenad Stojković, jedan od najboljih odbrambenih fudbalera Partizana u istoriji, rođen je 1956. godine u Širokom kod Prizrena. Član Partizana postao je još kao omladinac, a debitovao je za tim iz Humske u sezoni 1974/75. S Partizanom je osvojio tri titule prvaka Jugoslavije – 1975/76, 1977/78 i 1982/83. 
  Nenad Stojković je bio član mlađih reprezentativnih kategorija, a kasnije je bio i seniorski reprezentativac Jugoslavije, nastupao je na Svetskom prvenstvu u Španiji 1982. godine i na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 1984. godine. Za državni tim je odigrao 32 utakmice i postigao 1 gol. Stojković je nastupao i za selekciju Evrope.
  Odbrana „crno-belih“ nije se mogla zamisliti bez Nenada Stojkovića – bio je ključni deo poslednje linije Partizana, ali pre svega bio je neko na koga se klub uvek mogao osloniti. Stojković se nalazi na sedmom mestu večite liste Partizana po broju odigranih utakmica za prvi tim, a odigrao ih je 492, od toga čak 245 u prvenstvu, uz 8 datih golova.
  Po odlasku iz Partizana, u leto 1984. Nenad Stojković je uspešno nastupao za francuske klubove – Monako, Miluz, Nansi i Amijen. 

 

 

2 comments
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *