Najnovije
Blog

Foto arhiva – Branko Rašović

  Branko Rašović, legendarni centarhalf Partizana, rođen je 11. aprila 1942. godine u Podgorici. Fudbalom je počeo da se bavi u Budućnosti iz rodnog grada, a posle dve sezone u prvom timu Budućnosti, biva zapažen od strane Partizanovih stručnjaka te se od sezone 1964/65 seli u Partizan. S Partizanom već u prvoj sezoni osvaja titulu prvaka Jugoslavije i nameće se kao izuzetan odbrambeni igrač. 
  U sezoni 1965/66 s Partizanom stiže do finala Kupa šampiona, i tada je odigrao svih devet evropskih utakmica u ovom takmičenju! Posebno je ostao upamćen po izuzetnoj partiji u Mančesteru, kada je sjajnom igrom doprineo da Partizan u polufinalu eliminiše slavni Mančester Junajted. 
  I posle finala na Hejselu, Rašović ostaje u Partizanu naredne tri sezone, a onda se seli u Borusiju iz Dortmunda. Branko Rašović je igrao za sve selekcije reprezentacije Jugoslavije, a deset puta je nastupio za najbolju državnu selekciju. 
  Dugo je u Partizanu, posle raspada „briselske generacije“, nosio kapitensku traku, kao znak priznanja za svoj igrački i ljudski kvalitet. Za Partizan je odigrao ukupno 210 utakmica, od toga  96 prvenstvenih.
  Po okončanju karijere aktivnog fudbalera, radio je dugo u Partizanu, što kao trener mlađih kategorija, što kao član stručnog štaba prvog tima. Njegov sin Vuk bio je takođe uspešan fudbaler Partizana, a kasnije i trener koji je s Partizanom osvojio titulu prvaka Srbije 2012/13.
  Branko Rašović danas živi u Beogradu.

U finalu KEŠ-a 1966. protiv Real Madrida

Branko Rašović, u sredini

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *