Najnovije
Blog

Prvoslav Boba Mihajlović (1921-1978)

  Prvoslav Boba Mihajlović, bivši fudbaler Partizana iz prve generacije kluba, rođen je 13. aprila 1921. godine u Valjevu. Karijeru je započeo u VSK-u iz Valjeva, da bi je potom nastavio u beogradskom Obiliću i čuvenom BSK-u, za koji je igrao tokom okupacije, od 1942. do 1944. godine. 
  Član Partizana je postao od osnivanja kluba, i za dvanaest godina u Partizanu, sakupio je ukupno 444 nastupa u svim utakmicama i postigao 198 golova, igrajući u srednjem redu. Od toga, odigrao je 139 utakmica u šampionatima Jugoslavije kao igrač Partizana, i dao na njima 60 golova. Ušao je u istoriju kluba i kao član generacije koja je odigrala prvu utakmicu u istoriji Kupa evropskih šampiona. Boba Mihajlović je s Partizanom osvojio dve titule prvaka Jugoslavije i četiri kupa.
  Kratko vreme je proveo i u Crvenoj zvezdi, svega oko dva meseca, 1951. godine, i u tom klubu odigrao 10 prijateljskih utakmica. 
  Za reprezentaciju Jugoslavije je odigrao 13 utakmica i postigao 6 golova. U nekoliko navrata je radio u Partizanu, što kao  sekretar, što kao tehnički direktor. Osim Partizana, radio je kao trener u OFK Beogradu, Egiptu, Nemačkoj (Minster) i Kuvajtu, a bio je i član trojne selektorske komisije reprezentacije Jugoslavije, od 1960. do 1963. godine.
  Prvoslav Boba Mihajlović umro je 28. juna 1978. godine u Beogradu
 
 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *