Najnovije
Blog

FK Partizan na razglednicama i čestitkama – 1951.

Partizan je od svog osnivanja uživao ogromnu popularnost širom bivše države, a toj popularnosti su najviše doprineli brojni asovi Partizana koji su svojim umećem trajno vezivali mase navijača za klub iz Humske ulice.

U skladu sa tom popularnošću, štampane su razne brošure posvećene Partizanu, snimani dokumentarni filmovi, a o brojnim intervjuima da se ne govori. Jedna od delatnosti koja je pratila Partizan i na poseban način doprinosila u njegovom popularisanju su i razglednice i čestitke.

Upravo zbog toga otvorena je nova rubrika na blogu, u kojoj će biti prikazane neke od razglednica i čestitki sa motivom Partizana. Hvala Dejanu na ideji i materijalu, a evo i slike sa kojom počinjemo ovu temu:

Radi se o 1951. godini, a na ovoj razglednici se nalazi tim Partizana sa asovima kao što su Bobek, Čolić, Drenovac, Atanacković, Jovanović, Lazarević…na slici je najverovatnije dres plavo-bele boje, jer to je period kada je Partizan kombinovao crvenu, plavu i belu, nekoliko godina pre definitivnog prelaska na crno-belo.
U budućim postovima u ovoj temi očekuje vas još dosta zanimljivih razglednica iz Partizanove istorije.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *