Najnovije
Blog

Foto arhiva – Ljubomir Mihajlović

 
  Ljubomir Mihajlović, bivši as Partizana, rođen je 4. septembra 1943. u Beogradu. Još kao tinejdžer, 1961. godine, postao je prvotimac Partizana. Narednih devet sezona nosio je dres Partizana sa velikim uspehom. Za to vreme osvojio je s Partizanom četiri titule prvaka – 1960/61, 1961/62, 1962/63 i 1964/65. 
  Ljuba Mihajlović je bio odbrambeni igrač, a sa Partizanom je učestvovao i u čuvenom finalu Kupa šampiona 1965/66 protiv Reala u Briselu. Te evropske sezone odigrao je pet utakmica protiv evropskih velikana. Po odlasku generacije „beba“, ostao je u Humskoj još pune četiri sezone i došao do zvanja kapitena. Ukupno je u Partizanu odigrao impozantnih 512 utakmica, od toga 184 prvenstvene, i dao devet golova, od toga dva u prvenstvu.   
  Mihajlović je jedan od pvih uspešnih domaćih igrača koji je uticao na razvoj francuskog fudbala – po odlasku iz Partizana potpisao je za francuski Lion, u kojem je nastupao punih sedam sezona. Tamo je postao ikona kluba, osvojio je sa Lionom Kup Francuske i kasnije izabran u idelani tim ovog kluba svih vremena. 
  Za reprezemtaciju Jugoslavije Ljubomir Mihajlović je odigrao šest utakmica. Danas živi i radi u Lionu, kao uspešan hotelijer.
 
 
 

Ljubomir Mihajlović (desno) i Ivica Osim

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *