Najnovije
Blog

Foto arhiva – Novica Kostić (1955-2015)

Novica Kostić, nekadašnji fudbaler Partizana, rođen je 1955. godine u selu Markovcu kod Velike Plane. Ponikao je u RFK Boru, igrao je u veznom redu, a afirmaciju je stekao u kruševačkom Napretku, gde je činio zapažen tandem sa Dragoljubom Kostićem. Za Partizan je nastupao u sezoni 1980/81. Bio je omladinski reprezentativac Jugoslavije. U sezoni 1983/84 nosio je dres zaječarskog Timoka, da bi nakon toga
prešao u makedonski Pelister iz Bitolja. Karijeru završava tamo gde je i
stekao afirmaciju – u kruševačkom Napretku.

Novica Kostić  je preminuo 28. jula 2015. godine.

Statistika Novice Kostića, preuzeta sa www.partizan.rs:

 
8 comments
  1. Anonymous

    nisam ni znao da je on igrao za partizan,novicu sam upoznao posto sam trgovacki putnik pa smo tako saradjivali,tek sam skoro saznao da je bio fudbaler,inace kao covek je legenda…

  2. Nicko

    Bio mi je komšija iz zgrade, DIVAN ČOVEK. Kao deca smo ga obožavali. Pamtim da je jednom napravio neki prekršaj, suprostavio se nekom policajcu, o čemu je brujao ceo Kruševac. Igrali smo fudbal ispred zgrade kad je on naišao, a ja kao "najpametniji" ga tada upitah:"Novice jel si bio u zatvoru?" Nasmejao se, pomilovao me po kosi i rekao:"Nema tamo mesta za mene."

  3. KETTY

    Prelistavajuci FB stranice, i videh Cocetov post o ovom sjajnom fudbaleru i coveku.
    Zaista nisam znao vise nista o njemu i tek sada sam doznao da nije vise medju nama.
    Pamtim ga kao veoma sjajnog igraca…druga i prijatelja…

  4. Nenad Kostic

    Jedna greška vam se provukla ovde.
    Moj stric Novica je rodjen u Markovcu (opština Velika Plana) 1955.godine.
    Inače njegov deda a moj pradeda Stevan sa zenom i decom,jeste došao iz sela Studena opština Babušnica i naselio se u Markovcu ali 1952.godine.
    Novica je rodjen u Markovcu, ali je kao mali dečak sa ocem majkom i starijim bratom prešao da živi u Bor. Tamo je i stekao fudbalsku afirmaciju. Bio je kapiten omladinske reprezentacije Jugoslavije i kao kapiten je osvojio drugo mesto na EP za omladince.
    Inace Dragoljub Kostic je takodje naš rodjak i Novicin brat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *