Najnovije
Blog

FK Partizan u albumima za sličice – album „Naši nogometaši“, 1964.

Sledi još jedan pravi dragulj – album sa sličicama Partizanovih fudbalera iz daleke 1964. Nije bilo lako odrediti tačnu godinu iz koje potiče ovaj album,  s obzirom na to da se na slikama nalaze mnogi igrači koji su igrali u čuvenom briselskom finalu Kupa šampiona 1966. Ipak, tu su još neki igrači koji u vreme finala nisu bili više u Partizanu. Uvidom u arhivu na sajtu FK Partizan, sa velikom sigurnošću se može reći da je u pitanju sezona 1961/62 a naknadnom proverom je utvrđeno da se radi o albumu „Naši nogometaši“, izdanje iz 1964. (iako su slike Partizanovih igrača mahom iz 1961/62), a izdavač je „Favorit“ iz Nerežišća na Braču.

U albumu je ukupno 16 igrača Partizana. Osim nadaleko poznatih asova kao što su Milutin Šoškić, Milan Galić, Fahrudin Jusufi, Vladica Kovačević, Milan Vukelić, Ljuba Mihajlović, Velibor Vasović, Zvezdan Čebinac, Velimir Sombolac…tu su i braća Milutinović – Bora i Milorad, kao i Dragomir Slišković, Miodrag Petrović, Lazar Radović,  Joakim Vislavski i Aleksandar Jončić. Fudbaleri su grupisani na dve stranice, odnosno na dve slike. Kliknite na njih radi veće rezolucije:

 
7 comments
  1. cbnostalgija

    Možda je imam, a možda i ne. Ne skupljam "papirne" slike već digitalne, a ako hoćete možemo da razmenimo, vi meni tu sliku u digitalnom obliku, ja vama neku sa utakmica Partizana i Hajduka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *