Najnovije
Blog

Foto arhiva – Mohamed Medo Kamara

 

  Mohamed Kamara je rođen 1987. godine u mestu Bo, država Sierra Leone. Još kao dete počeo je da se bavi fudbalom u klubu Sierra Rangers, a nastavio u klubu Kallon, istovremeno nastupajući za mlade selekcije svoje zemlje. Iskoristio je nastup na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina, koje se 2003. održavalo u Finskoj, da napusti nacionalni tim, prebegne u Finsku i zatraži azil. Pošto je dobio azil, bilo mu je zabranjeno da profesionalno igra fudbal do 18. godine. Prvi profesionalni ugovor je potpisao sa ekipom KuPS, da bi se kasnije preselio u HJK Helsinki. Proglašen je za igrača finske lige 2010. godine, iako je pre kalendarskog kraja godine postao član Partizana.
  Kamara je u Partizan došao u leto 2010, posle dvomeča Partizana i Helsinkija u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kada je uprkos prolazu Partizana u narednu rundu, Kamara zadovoljio čelnike Partizana svojom igrom i sjajnim golom.
  Naredne dve i po sezone Mohamed Kamara je proveo u Partizanu, igrajući na mestu zadnjeg veznog igrača, i učestvovao je u osvajanju tri titule prvaka (2010/11, 2011/12, 2012/13) i jednog Kupa Srbije (2011). Iako je pružao sasvim solidne partije, nije u Partizanovom dresu dostigao značaj i slavu igrača – stranaca kao što su bili Juca, Moreira, Diarra, Cleo…
U januaru 2013. Kamara je napustio Partizan i postao član engleskog Boltona.
Statistika Mohameda Kamare, preuzeta sa www.partizan.rs:
 
 
 
 
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *