Najnovije
Blog

Foto arhiva- Borislav Đurović (1952 – 2003)

 
Borislav Đurović, popularni Gajica, nekadašnji levi bek Partizana, rođen je 1952. godine u Nikšiću, gde je i počeo da se bavi fudbalom, u Sutjesci. Igrao je za omladinsku reprezentaciju Jugoslavije. U Partizan dolazi 1975. godine i postaje standardni prvotimac. Borislav Gajica Đurović učestvuje u osvajanju dve titule prvaka, 1975/76 i 1977/78, a u utakmici Kupa šampiona protiv drezdenskog Dinama, 1978. godine, postiže drugi gol. Odigrao je ukupno 139 prvenstvenih utakmica. Posle pet godina u Partizanu odlazi u španski Real Valladolid, da bi se posle karijere vratio u Partizan i zapošljava se u klubu kao komercijalista.  Njegov životni put naglo je prekinut 25. aprila 2003, kada je iznenada preminuo u 51. godini života. Sahranjen je u rodnom Nikšiću, a posle njegove smrti FK Partizan je u centru Nikšića podigao spomen – česmu posvećenu svom bivšem igraču i velikom čoveku.
Statistika Borislava Đurovića, preuzeta sa www.partizan.rs: 
 

Spomen česma u Nikšiću, posvećena Borislavu Đuroviću, a na drugoj slici i spomenik:

9 comments
  1. Đuka

    Poštovani,

    Veliko vam hvala za ovaj divan sajt o Partizanu!

    Hteo sam da vas pitam – da li postoji način da se potvrdi informacija da je legendarni Borislav Đurović preminuo 2003. godine? Nisam znao da se upokojio, Bog da mu dušu prosti 🙁

  2. cbnostalgija

    Hvala puno za lepe reči o sajtu, tačnije blogu, drago mi je da uživate. Nažalost, informacija o smrti Borislava Đurovića je tačna, on je preminuo 2003. godine a ubrzo posle njegove smrti FK Partizan je učestvovao u podizanju spomen – česme u Nikšiću, posvećene Đuroviću. Možete naći taj podatak na internetu.

  3. Đuka

    Da li imate neki link za taj podatak? Ne mogu nigde da nađem na netu a potrudih se da nađem. Da li možda znate tačan datum njegove smrti?

    Hvala vam na odgovoru.

  4. Ђука

    Управо сам нашао информацију у архиви званичног сајта ФК Партизан. Покојни Ђуровић преминуо је 25. априла 2003. године. Бог да му душу прости.

  5. cbnostalgija

    Sigurno da među igračima čije smo slike postavili na blogu ima još onih koji nisu više među živima, ali nije poznata godina njihove smrti.

  6. Đuka

    Hvala vam na odgovoru.

    Znam da ovo baš nije mesto za ovo pitanje ali da li imate imejl adresu gde mogu da vam pošaljem skenove iz svoje arhive? Ima tu dobrih fotki kojih nema na netu.

    Hvala vam još jednom.

    Grobarski pozdrav.

  7. cbnostalgija

    Sa zadovoljstvom ću primiti vaše slike i skenirani materijal! Hvala unapred! To i jeste cilj ovog bloga, da se skupi što više materijala vezanog za prošlost FK Partizan. Dosta ljudi, ne samo navijača Partizana, je poslalo svoj materijal i doprinelo izgledu bloga! Materijal možete poslati na mejl [email protected]

  8. cbnostalgija

    Inače, nemojte se čuditi ako vam se komentar ne pojavi odmah na blogu jer je podešena opcija odobravanja poruke, pa tek kad urednik bloga odobri komentar on se i pojavi. 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *